10:1 In anul al treilea al lui Cir, împaratul Persiei, s’a descoperit un cuvînt lui Daniel, numit Beltsatar. Cuvîntul acesta, care este adevarat, vesteste o mare nenorocire. El a fost cu luare aminte la cuvîntul acesta, si a priceput vedenia.
2 ,,In vremea aceea, eu, Daniel, trei saptamîni am fost în jale.
3 N’am mîncat deloc bucate alese, nu mi-a intrat în gura nici carne, nici vin, si nici nu m’am uns deloc, pîna s’au împlinit cele trei saptamîni.
4 In a douazeci si patra zi a lunii întîi, eram pe malul rîului celui mare, care este Hidechel (Tigru).
5 Am ridicat ochii, m’am uitat, si iata ca acolo statea un om îmbracat în haine de in, si încins la mijloc cu un brîu de aur din Ufaz.
6 Trupul lui era ca o piatra de hrisolit, fa a îi stralucea ca fulgerul si ochii îi erau niste flacari ca de foc; dar bratele si picioarele semanau cu niste arama lustruita, si glasul lui tuna ca vuietul unei mari multimi.
7 Eu, Daniel, am vazut singur vedenia; dar oamenii cari erau cu mine n’au vazut-o; totus au fost apucati de o mare spaima, si au luat-o la fuga ca sa se ascunda!
8 Eu am ramas singur, si am vazut aceasta mare vedenie. Puterile m’au lasat, coloarea mi s’a schimbat, fata mi s’a slutit, si am pierdut orice vlaga.
9 Am auzit glasul cuvintelor lui; si pe cînd auzeam glasul cuvintelor lui, am cazut lesinat cu fata la pamînt.
10 Si iata ca o mîna m’a atins, si m’a asezat tremurînd pe genunchii si mînile mele.
11 Apoi mi-a zis: ,,Daniele, om prea iubit si scump, fii cu luare aminte la cuvintele, pe cari i le voi spune acum, si stai în picioare în locul unde esti; caci acum sînt trimes la tine!„ Dupa ce mi-a vorbit astfel, am statut în picioare tremurînd.


  12 El mi-a zis: ,,Daniele, nu te teme de nimic! Caci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintîi zi, cînd i-ai pus inima ca sa întelegi, si sa te smeresti înaintea Dumnezeului tau, si tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum!
13 Dar capetenia împaratiei Persiei mi-a stat împotriva douazeci si una de zile; si iata ca Mihail, una din capeteniile cele mai de seama, mi-a venit în ajutor, si am iesit biruitor acolo lînga împara ii Persiei.
14 Acum vin sa-ti fac cunoscut ce are sa se întîmple poporului tau în vremurile de apoi, caci vedenia este cu privire tot la acele vremuri îndepartate.„
15 Pe cînd îmi spunea el aceste lucruri, eu mi-am plecat ochii în pamînt, si am tacut.
16 Si iata ca cineva care avea înfatisarea copiilor oamenilor, s’a atins de buzele mele. Eu am deschis gura, am vorbit, si am zis celui ce statea înaintea mea: ,,Domnul meu, vedenia aceasta m’a umplut de groaza…, si am pierdut orice putere!
17 Cum ar putea robul domnului meu sa vorbeasca domnului meu? Acum puterile m’au parasit, si nu mai am nici suflare!„
18 Atunci cel ce avea înfatisarea unui om m’a atins din nou, si m’a întarit.
19 Apoi mi-a zis: ,,Nu te teme de nimic, om prea iubit! Pace tie! Fii tare si cu inima!„ Si pe cînd îmi vorbea el, am prins iar puteri, si am zis: ,,Vorbeste, domnul meu, caci m’ai întarit.„
20 El mi-a zis: ,,Stii pentru ce am venit la tine? Acum ma întorc sa ma lupt împotriva capeteniei Persiei; si cînd voi pleca, iata ca va veni capetenia Greciei!
21 Dar vreau sa-ti fac cunoscut ce este scris în cartea adevarului. Nimeni nu ma ajuta împotriva acestora, afara de voivodul vostru Mihail

Daniel 10